Feedjit

Bine aţi venit pe acest blog !

Vă voi spune câte ceva despre mine.Sunt un om sensibil şi vă mulţumesc pentru vizitele pe blogul meu.Voi încerca să aduc în paginile ce urmează un pic de divertisment si ceva muzică. Muzica consider că reprezintă : mijloc educativ, amuzament, desfătare intelectuală. Putem, cu deplin temei, asimila muzica tuturor acestor categorii. Apoi vom pătrunde puţin şi în lumea fascinantă a unor probleme de matematică de liceu şi chiar dacă s-ar spune că matematica şi muzica nu se împacă sunt destui dintre noi care cred că muzica e matematică pusă pe portativ. Vă aştept cu drag atat cât timpul liber vă permite şi de câte ori aveţi plăcerea! Sper să ne simţim bine împreună.


Choose the language in which you want to view blog

Ma numesc Florin Rotaru (România) si va astept pe acest blog
free counters



Imagine












Vizitatori online

...

...

...  Bloguri, Bloggeri si Cititori Atomyx TV Televiziune cu hituri dupa hituri non-stop
.-.
Cand intrati pe acest blog dati click pe imaginea cu acvariul pentru a hrani pestii ! .-.
.. Un alt citat
..

STIRI ONLINE


.,. .,. -- --- ... ....

Faceți căutări pe acest blog

Configurare lista de pagini

Persoane interesate

marți, 20 decembrie 2011

Pagina 20 decembrie....colinde colinde (Sf. Ignatie purtatorul de Dumnezeu)


Sfântul Ignatie Teoforul,
copilul purtat în braţe de Hristos



Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul sfinţit Mucenic Ignatie, purtătorul de Dumnezeu. Se spune că Sfântul Ignatie a fost copilul pe care l-a apucat de mână Mântuitorul Iisus Hristos care l-a luat în braţe zicând: "De nu se va smeri cineva pe sine ca pruncul acesta, nu va intra în împărăţia cerurilor" precum şi: "Cel ce va primi pe un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte". De aceea i s-a spus Teoforul cuvânt care are două înţelesuri: purtătorul de Dumnezeu şi purtat de Dumnezeu.
Cum îl iubea cu tot sufletul pe Hristos-Domnul şi nu se sfia să-şi mărturisească dreapta credinţă, când împăratul Traian a trecut prin Antiohia, Sfântul Ignatie a fost pârât suveranului că întoarcea lumea de la închinarea la zei, spre a-L slăvi pe Dumnezeu. A fost a­restat pe dată şi dus înaintea lui Traian. Ignatie avea în jur de 77 de ani atunci. După ce împăratul a văzut că indi­ferent ce ar face nu poate să-l întoarcă pe acest creştin de la credinţa în Hristos, a poruncit să fie chinuit îndelung şi în felurite chipuri. Însă Sfântul Mucenic Ignatie a îndurat toate suferinţele insuportabile la care a fost supus, în cele din urmă fiind legat şi trimis la Roma, păzit de zece ostaşi – pe care Sfântul i-a numit leoparzi din pri­cina sadsmului lor – urmând a fi dat fiarelor sălbatice.

Practici străvechi de Ignat


În majoritatea zonelor ţării întâlnim obiceiul sacrificării porcilor în ziua de 20 decembrie. Etnologii spun că anumite practici preistorice, legate de cultul Focului şi al Soarelui, au supravieţuit trecerii timpului şi au preluat numele şi data sărbătorii creştine, primind numele Ignatul Porcilor. Acest sacrificiu sângeros al tăierii porcilor – substitut preistoric al spiritului grâului – este legat şi de ritul funerar de incinerare – pârlitul porcului (Ignis provenind din latinescul foc) –, dar şi de un străvechi obicei, de a sacrifica porcii primăvara, în perioada semănatului, acesta fiind însă mutat de la Echinocţiul de primăvară la Solstiţiul de iarnă, asemenea datinilor de Anul Nou: Sorcova, Pluguşorul, Semănatul.




Sfântul Ignatie Teoforul










Colinde ...colinde(colectii video)↑

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu