Trecutul nu poate fi schimbat, dar felul în care abordăm viitorul, da!
Evenimentele trecute nu mai pot fi schimbate, dar le putem resemnifica fiecare în felul nostru având în vedere ca suntem suflete nepieritoare ce avem voinţă libera sub marea bunătate a lui Dumnezeu,evenimentele şi momentele uneori cruciale din viaţă ce vin le putem vedea din altă perspectivă mai puţin dureroasă,putem sa le dăm o alta turnură cu credinţă în Dumnezeu şi cu voia lui Dumnezeu. O metaforă sugestivă, des întâlnită ar fi aceasta: e ca si când se merge la doctor şi se dă la o parte pansamentul pus peste rana infectată, doctorul curăţă şi pune un pansament curat sub care locul se va vindeca. Este dureros în prima fază, dar vindecarea este recompensa şi vine şi uşurarea sufletească dupa suferinţa avută!
Un banc ... Un banc ...
Discuţie între pensionari:
- Azi am fost la doctor şi-o zis că mai am de trăit două luni!
- Măi sa fie,din ce, bă Vasile? Din ce?!
Bancuri ... Bancuri...
Ştiaţi că puteţi combate răceala cu un mic dejun sănătos?
Cum in sezonul rece sunt schimbari bruste de temperatura si pericolul de a raci e la tot pasul, un mic dejun sanatos reprezinta o protectie foarte buna impotriva racelii si gripei.
Este important ca la fiecare masa sa consumam fructe si legume, asa ca de ce sa nu incepem cu prima dintre mese, la care sa consumam alimentele necesare pentru un organism sanatos. Mamele spun intodeauna ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar in grabita societate moderna, multi aleg sa treaca peste aceasta masa.
Cu toate acestea, cercetari realizate la Scoala de Psihologie din cadrul Universitatii din Cardiff sugereaza ca micul dejun ar putea sa tina departe raceala. Profesorul Andy Smith a realizat studiul pe 188 de voluntari pentru o perioada de 10 saptamani, in care le-au fost monitorizate obiceiurile legate de masa, iar rezultatele au aratat ca cei care luau in mod regulat micul dejun nu au racit in aceasta perioada. Explicatia profesorului este aceea ca organismul omului produce milioane de celule care trebuie hranite, iar lipsa micului dejun le face sa fie slabite in perioada în care le lipseste hrana.
In plus, dimineata ai sansa de a consuma alimente care sa tina raceala departe, adica fructe, ceaiuri, si alimente mai satioase care iti intaresc sistemul imunitar. Cand organismul uman este privat de hrana o perioada indelungata de timp, devine mai vulnerabil la atacul microbilor, bacteriilor si virusurilor. Practic, prin eliminarea micului dejun, corpul uman nu este hranit pentru peste 12 ore, tinand cont ca ultima masa a fost cina, iar urmatoarea este pranzul.
In alimentele recomandate pentru prevenirea racelii si gripei sunt incluse multe alimente consumate in mod traditional la micul dejun: ceaiul la care adaugi miere si lamaie, cerealele, fructele pe care le poti adauga chiar si la cereale, sucuri de citrice. Nu doar ca te vor ajuta sa combati starile de raceala si gripa, dar te vor ajuta sa te simti mai bine per total. Un mic dejun sanatos si echilibrat ajuta la combaterea infectiilor, si nu o spunem noi sau mamele care doresc sa-si convinga copiii sa manance, ci si nutritionistii si cercetatorii.
Iata cinci motive pentru care sa luati micul dejun ca sa iti intaresti sistemul imunitar:
1. Mancarea pentru mic dejun este, in general, hranitoare si delicioasa.
2. Oferi un exemplu bun copilului tau.
3. Gustarea de dimineata te ajuta sa ai energia necesara pentru inceput de zi.
4. Iti imbunatateste metabolismul, adica devine mai rapid atunci cand consumi micul dejun.
5. Te ajuta sa-ti mentii greutatea, oamenii care mananca dimineata fac alegeri mai sanatoase legate de hrana in restul zilei.
Acestea fiind spuse, speram ca v-am convins cat de important este micul dejun in general, si in mod particular pentru a intari sistemul imunitar in sezonul rece.
sursa : articole de pe net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu